Φιλία : αιώνια ή με ημερομηνία λήξης;

Η φιλία αποτελεί έναν από τους πιο ιερούς και απαραίτητους θεσμούς στη ζωή των ανθρώπων. Μετά την οικογένεια, ο φίλος είναι το άτομο που θα τρέξει πρώτο κοντά σου για να σε στηρίξει, να σε αισθανθεί, να σε αγαπήσει.

Όταν άνθρωποι και καταστάσεις έρχονται και φεύγουν, ο πραγματικός φίλος είναι αυτός που θα είναι στο πλευρό σου, στις καλες και στις άσχημες στιγμές, στις χαρές αλλά και στις λύπες, στις γιορτές αλλά κυρίως στις απώλειες της ζωής σου. Ο αληθινός φίλος, σαν από μηχανής θεός, σα φύλακας άγγελος θα εμφανιστεί στις ομορφότερες αλλά και στις τραγικότερες στιγμές σου, κάνοντας σε να δεις τα πάντα με διαφορετικό μάτι. 

Πολλοί λένε πως για να δεθείς μ' ένα άτομο, για να μπορέσεις να τον υπολογίζεις και να τον θεωρείς φίλο σου, πρέπει να περάσει καιρός, ίσως και χρόνια. Για μένα, αυτό είναι απλά ένας μύθος. Για να έρθεις κοντά με κάποιον, για να κάνεις χώρο στη ζωή σου για εκείνον, για να τον δεχθείς άνευ όρων, δε θέλει χρόνο, θέλει τρόπο. 

Σίγουρα οι φιλίες γίνονται δυνατότερες όταν περνούν απο 40 κύματα. Αλλά για να περάσει μια φιλία- ή οποιαδήποτε σχέση από δοκιμασίες, δεν είναι ανάγκη να περάσουν χρόνια. Ο τρόπος με τον οποίο μπαίνει κάποιος στη ζωή σου, ο τρόπος με τον οποίο σε καταλαβαίνει χωρίς καν να του μιλήσεις, ο τρόπος με τον οποίο μοιράζεται τις πιο κρυφές του σκέψεις μαζί σου, τα αμοιβαία συναισθήματα που ο ένας τρέφει για τον άλλον, όλα αυτά δημιουργούν την τέλεια φιλία. Κι ας γνωρίζεστε ελάχιστα. 

Και ο λόγος για τον οποίο αυτό αποτελεί τον κανόνα σε κάθε γνήσια φιλική σχέση, είναι πως σημασία δεν έχει η ποσότητα μα η ποιότητα της σχέσης. Η σημασία την οποία δίνει ο ένας στον άλλον, οι προοπτικές που χτίζει η κάθε πλευρά, η αγάπη μου δημιουργείται μεταξύ τους, όλα αυτά είναι υπέρ-αρκετά για να δημιουργήσουν μια φιλία που θα κρατήσει για μια ολόκληρη ζωή.




Αφιερωμένο σε όλους εκείνους, που παρά την απόσταση που μπορεί να μας χωρίζει, η φιλία τους σημαίνει τα πάντα για μένα. Γιατί ο καλός φίλος είναι πάντα μαζί σου. 
Καρδιά από την καρδιά σου
Ψυχή από την ψυχή σου.... 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ζωή που δε ζούμε...